MaaritVierunen Maarit Vierunen valtuustoon- äänestysnumero 150-Kokoomus Helsinki #järkeviäpäätöksiä

Muinaisjäänne nimeltä koiravero

Onko taloudellisesti ja tasapuolisuuden nimissä mitään järkeä siinä, että Helsinki edelleen perii asukkailtaan koiraveroa?

No ei ole!

Koiraveroa kerätään enää kahdessa kaupungissa, Helsingissä ja Tampereella. Kaikki muut Suomen kunnat ovat luopuneet koiraverosta sen jälkeen, kun veron periminen tuli kunnille vapaaehtoiseksi vuonna 1979.

Helsingissä veron jättää maksamatta noin kaksi kolmesta koiranomistajasta. Tietoisen maksamatta jättämisen lisäksi osa koiranomistajista ei enää edes tiedä, että koiraveroja pitäisi maksaa.

Helsinki ei valvo koirien ilmoittamista rekisteriin mitenkään. Koiraveroliput lähetetään niille, jotka ovat itse ilmoittaneet koiransa rekisteriin. Koiraveroa ei valvota, koska kaupunki pitää valvontaan ryhtymistä liian kalliina ja luottaa siihen, että koiranomistajat tekevät koiristaan ilmoituksen. Nyt rangaistaan vain rehellisiä koiranomistajia epärehellisten kustannuksella.

Koiraverosta luopuminen on useaan otteeseen ollut esillä Helsingin kaupunginvaltuustoissa, mutta toistaiseksi veron perimistä on päätetty jatkaa. Kaupungin virkamiesten mukaan tuloja kaupungille tuovasta koiraverosta ei ole taloudellisesti tiukkana aikana haluttu luopua.

Helsinkiläiset koiranomistajat ovat koiraveron vuoksi epätasa-arvoisessa asemassa asuinpaikkansa perusteella. Myöskään muita lemmikkieläimiä tai harrastuksia ei veroteta. Nyt jos koskaan tämä verotuksen muinaisjäänne pitää tuoda valtuuston päätettäväksi. Helsinki ei tällä hetkellä kärsi suuresta taloudellisesta ahdingosta, tulos viime vuodelta oli hyvä. Kuka enää voi taloudellisen perustein kannattaa tätä 400.000 euron vuosittaista tulonlähdettä välttämättömänä kaupungille? Ei kukaan! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit ()

Risto Salonen

Veron tuotto on pieni ja veron kerääminenkin maksaa. Muistakaan lemmikeistä ei peritä veroa.
Tosin koirille rakennetaan puistoja. Ilmeisesti ei kissoille tai kaneille.
Talvella koirien keltaiset jätökset ja valitettavasti pussin ulkopuolelle jääneet kengänpohjaan tarttuvat läjät ärsyttävät.
Muut lemmikit eivät tahri eivätkä meluakaan naapureita häiriten.

Noista negatiivisista puolista huolimatta veron voi poistaa.

Toimituksen poiminnat